Cercetarea la fata locului!
Potrivit prevederilor Noului Cod de procedura civila, partea care face o sustinere in cursul procesului trebuie sa o dovedeasca.
Dovada unui act juridic sau a unui fapt se poate face prin inscrisuri, martori, prezumtii, marturisirea uneia dintre parti facuta din proprie initiativa sau obtinuta la interogatoriu, prin expertiza, prin mijloacele materiale de proba, prin cercetarea la fata locului sau prin orice alte mijloace prevazute de lege.
Cercetarea la fata locului se poate face, la cerere sau din oficiu, cand judecatorul apreciaza ca ea este necesara pentru lamurirea procesului.
Incheierea prin care se admite cercetarea va determina imprejurarile de fapt ce urmeaza sa fie lamurite la fata locului.
Cercetarea la fata locului se face, cu citarea partilor, de catre judecatorul delegat sau de catre intregul complet de judecata. Prezenta procurorului este obligatorie cand participarea acestuia la judecata este ceruta de lege.
De asemenea, judecatorul poate incuviinta ca ascultarea martorilor, expertilor si partilor sa se faca la fata locului.
Despre cele constatate si masurile luate la fata locului, instanta va intocmi un proces-verbal, in care se vor consemna si sustinerile ori obiectiunile partilor, care va fi semnat de catre cei prezenti.
Desenele, planurile, schitele sau fotografiile facute la fata locului vor fi alaturate procesului-verbal si vor fi semnate de catre judecator si de partile prezente la cercetare.
Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice privind asistarea sau reprezentarea in fata instantelor de judecata.
Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL