Anularea executarii pornita de KRUK!
Anularea executarii silite pornita de Kruk poate fi obtinuta pe calea contestatiei la executare reglementata de Codul de procedura civila.
Aceasta este procedura legala prin care debitorul vatamat prin executare poate contesta executarea silita inceputa de Kruk, incheierile date de executorul judecatoresc, precum si orice act de executare.
Inainte de inceperea executarii silite, clientul imprumutat va primi o notificare privind scadenta anticipata a creditului.
Clientul trebuie sa verifice atunci cand se gaseste în faza de executare silita daca a primit o asemenea notificare, in caz contrar acesta este unul din motivele pentru care se poate obtine anularea executarii pornita de Kruk pe calea contestaţie la executare.
Contestatia poate fi formulata in cazul executarii silite prin poprire, dar si in cazul executarii silite mobiliare sau imobiliare.
Dupa inceperea executarii de catre Kruk, debitorul poate cere prin contestatie si anularea incheierii prin care s-a admis cererea de incuviintare a executarii daca aceasta a fost data fara indeplinirea conditiilor legale.
De asemenea, contestatia la executarea silita se poate formula in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare sau sa indeplineasca un act de executare silita.
Contestatia se poate face si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, respectiv contractul de credit.
In acest caz se pot invoca prin contestatia la executarea silita pornita de Kruk si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins in titlul executoriu, numai daca legea nu prevede in legatura cu acel titlu executoriu o cale procesuala specifica pentru desfiintarea lui.
Nu se poate face o noua contestatie de catre debitor pentru motive care au existat la data primei contestatii. Cu toate acestea, debitorul isi poate modifica cererea initiala adaugand motive noi de contestatie daca, in privinta acestora din urma, este respectat termenul de exercitare a contestatiei la executare.
Executarea silita nu se poate face decat daca Kruk detine o creanta este certa, lichida si exigibila.
Creanta este certa atunci cand existenta ei neindoielnica rezulta din insusi titlul executoriu, respectiv contractul de credit.
Creanta este lichida atunci cand obiectul ei este determinat sau cand titlul executoriu contine elementele care permit stabilirea lui.
Creanta este exigibila daca obligatia debitorului este ajunsa la scadenta sau cand banca a declarat creditul scadent anticipat.
Contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data la care debitorul:
1) a luat cunostinta de actul de executare pe care il contesta;
2) a primit comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi;
3) a primit incheierea de incuviintare a executarii sau somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit incheierea de incuviintare a executarii si nici somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia la executarea silita impotriva incheierilor executorului judecatoresc, in cazurile in care acestea nu sunt definitive, se poate face in termen de 5 zile de la comunicare.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu (contractul de credit) se poate face oricand in cadrul termenului de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita, respectiv 3 ani.
Instanta sesizata va solicita de indata executorului judecatoresc sa ii transmita, in termenul fixat, copii certificate de acesta de pe actele dosarului de executare contestate si va solicita contestatorului sa achite taxa judiciara de timbru potrivit OUG nr.80/2013.
Partile vor fi citate in termen scurt, iar judecarea contestatiei se face de urgenta si cu precadere. La cererea partilor sau atunci cand apreciaza ca este necesar, instanta va putea solicita relatii si explicatii scrise de la executorul judecatoresc.
Pana la solutionarea contestatiei la executarea silita pornita de Kruk sau a altei cereri privind executarea, la solicitarea debitorului, instanta poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odata cu contestatia la executare sau prin cerere separata.
Pentru a se dispune suspendarea, debitorul trebuie sa depuna in prealabil o cautiune, calculata la valoarea obiectului contestatiei.
Asupra cererii de suspendare instanta se pronunta prin incheiere. Partile vor fi intotdeauna citate, iar incheierea poate fi atacata numai cu apel, in termen de 5 zile de la pronuntare pentru partea prezenta, respectiv de la comunicare pentru cea lipsa.
In cazuri urgente si daca s-a platit cautiunea, instanta poate dispune prin incheiere si fara citarea partilor suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare.
Incheierea prin care s-a dispus suspendarea executarii silite a Kruk se comunica din oficiu si de indata executorului judecatoresc.
Daca admite contestatia la executarea silita, instanta va indrepta ori anula actul de executare contestat, va dispune anularea ori incetarea executarii formulata de Kruk, va anula ori lamuri titlul executoriu.
Nerespectarea dispozitiilor privitoare la executarea silita insasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum si a actelor de executare subsecvente.
Hotararea de admitere sau de respingere a contestatiei, ramasa definitiva, va fi comunicata si executorului judecatoresc.
In cazul in care contestatia la executarea silita este admisa, executorul judecatoresc este obligat sa se conformeze masurilor luate sau dispuse de instanta.
Atunci cand contestatia a fost respinsa, suma reprezentand cautiunea depusa ramane indisponibilizata.
Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste contestatia la executarea silita si reprezentarea in fata instantelor de judecata.
Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL
Bună ziua. Am nevoie urgent de un sfat de la dvs.. Am luat un credit de nevoi personale doar pe baza cărții de identitate (buletin ), în suma de 10700 lei, de la BRD în 23.03.2006. Am plătit până în 2012 ratele lunare, apoi din cauza problemelor financiare, nu am mai plătit nimic din 2012. Au ramas 6000 de lei de achitat. Am la vreo jumate de an, un telefon de la banca în care le-am spus ca nu mai am posibilitatea sa plătesc, deoarece sunt într – o gravă criză financiară, soția rămânând fără serviciu și având și 2 copii minori de întreținut, eu fiind singurul salariat. Le-am spus date fiind condițiile că nu mai pot plăti. Apoi au cesionat creditul la o societate de recuperare, anume EOS KSI, care m -au sunat la greu, au venit și au bătut și la ușă, nici de data aceasta neraspunzandu -le. Apoi pe data de 6. 07. 2015, am primit înștiințare de executare silita. Am contestat -o în termen. Acum nu știu ce motive să invoc în sprijinul meu. Menționez că nu îmi pot permite sub nici o formă să angajez un avocat , încă neplătind nici măcar taxele de timbru aferente din lipsa banilor. Așa că vă rog să îmi spuneți dacă se poate face ceva, sau dacă executarea va avea loc ce pot face să nu fie pusă în aplicare. Mulțumesc anticipat pentru bunăvoința dv . de a răspunde nelămuririi mele. Cu stimă, Cerchez Emilian
In cazul in care nu platiti taxa judiciara de timbru pentru contestatia la executare pe care ati formulat-o, aceasta va fi anulata. Toate apararile pot fi facute doar in cadrul contestatiei. Daca aceasta este respinsa, atunci executarea va continua.
Buna ziua…am doua credite facute in 2008…am platit cateva luni apoi a trebuit sa plec din tara pt o perioada de 4 luni,cand m am intors m am dus la banci sa mi achit restantele…cand am ajuns la ghiseu surpriza,eu nu mai aveam datorii la banci,mi s a spus ca nu pot sa mi primeasca banii pt ca au vandut datoriile mele la renumita firma kruk…de atunci nu am mai platit nimic pt ca nu mi s a parut corect sa dau bani la o firma cu care eu nu aveam nici un contract cu ei…acum in ianuarie 2016 m am trezit cu o executare de la un executor judecatoresc…nu am nimic pe numele meu,sunt administrator la o firma cu doua masini care au domeniu de activitate taxi de unde imi castig existenta…imprumutul e de nevoi personale facut cu buletinul,se pot lua de masinile de pe societate!?ce ma sfatuiti sa fac!?va multumesc…
Va sfatuiesc sa faceti contestatie la executare si s-o depuneti la judecatoria de la domiciliul dvs. Trebuie inregistrata in termen de 15 zile de la infiintarea popririi sau de la data la care ati fost instiintat despre executarea silita. Din pacate, oamenii nu stiu ca au posibilitatea reala sa obtina anularea executarii pornita de executor pentru ca frecvent se incalca procedura prevazuta de lege fie atunci cand sunt cesionate creditele, fie atunci cand se desfasoara executarea silita.
Nu va pot valorifica in executarea silita despre care ati spus si bunurile de pe firma.
Va multumesc frumos…m ati linistit un pic…in usa am gasit doua hartiute de instiintare,una cu numele meu si una cu numele societatii…asta se intampla acum o saptamana in urma…am mers cu alea doua hartiute la executor,si mi a confirmat ca i vorba de o datorie la kruk,dar nu m a pus sa semnez ceva sau sa mi arate vreun dosar,bineinteles a vorbit cu mn de parca am omorat pe cineva…:(…cu ce tre sa merg la avocat!?sau cum tre sa fac neavand nimic la mana!?sunt din botosani…imi recomanda ti pe cineva!?
Faptul ca ati primit somatie/notificare si in numele firmei inseamna ca executarea se va face si pe bunurile acesteia. Revedeti actele pe care le-ati semnat atunci cand ati luat creditul, probabil firma este garant. Executorul este obligat sa va elibereze copii din dosarul de executare in cel mult 5 zile de la solicitare in baza Legii nr.188/2000 privind executorii judecatoresti.
Cautati un avocat specializat in executari silite.
Firma nu este garant pt ca am preluat o in 2011 si imprumutul l am facut in 2008,pe atunci lucram la alta firma si l am facut pe baza unei adeverinte de venit si buletin…si cand am fost la executor mi a spus ca e vorba de o proprire pe salariu,dar daca ar fi sa platesc nu stiu cum trebuie procedat pt ca eu imi platesc vechimea la trezorerie pt 4 ore de lucru pe zi…ce ar trebui sa fac!?sa i cer intai dosarul si apoi sa caut un avocat!?
Simultan: cereti copie dupa dosar executorului si cautati avocat. Succes!
Societatea nu este garant pt ca am prelut o de la un prieten care s a lasat de taxi in 2010-2011,si eu imprumutul l am facut in 2008 atunci cand lucram in alta parte,si cu o adeverinta de salariat si buletinul am obtinut creditele…cand am fost saptamana trecuta la executor mi a spus ca este vorba despre o proprire pe salariu…acum nici cu proprirea asta nu stiu cum se procedeaza pt ca eu imi platesc singur darile la stat pt 4 ore pe zi direct la trezorerie…intai trebuie sa merg sa i cer dosarul de executare si apoi sa caut un avocat!?sau cum tre sa procedez!?
Multumesc frumos…am sa va anunt cu ce am rezolvat…sper sa o scot la capat cu bine…:)
Buna seara , am nevoie de ajutor !
Am luat un credit de nevoi personale de la bcr in anul 2007, in valoare de 26000 ron si am platit pana in 2009 ..apoi nu am mai putut..m au prelut kruk..am imcercat sa discut cu ei sa mi faca rata mai mica..nu au fost deacord ..acum adica 19.02.20015 am primit instiintare de la un executor ca au inceput urmarirea silita..au verificat..au pus poprire pe salariul sotului ..acum este suma de 56000 ron..si am o intrebare ..o cunostinta vrea sa ne ajute insemnand sa mi dea 25000 ron sa dau …accesta acesti bani si sa mi stearga datoria? Ajutato ma va rog cu um raspuns ! Vreau sa ajumg sa discut cu ei..si nu stiu cr trebuie sa spun ..
Nu va faceti iluzii, nu veti putea negocia nimic. Sfatul meu este sa depuneti la judecatoria in raza careia aveti domiciliul, contestatie la executare, in termen de 15 zile de la data la care ati aflat de inceperea executarii silite. Scopul contestatiei este sa obtineti anularea executarii silite.
Buna ziua,
D-na Avocat va rog respectuos sa-mi comunicati daca ma puteti ajuta sa formulez apel pentru sentinta de respingere ca inadmisbila a contestatiei la executare. Mentionez ca am FORMULAT contestatie la executare, am invocat prescriptia, nulitatatea incuviintarii data de executor, si cu toate astea contestatia a fost respinsa ca inadmisibila. De asemenea, am formulat aparari si cu privire la titlu avand in vedere faptul ca executarea se face in baza unui contract de credit prescris, cesionat catre KRUK. UNDE AM GRESIT
Sa aveti in vedere ca apelul trebuie depus in termen de 10 zile de la primirea hotararii. Ma puteti suna la 0744.301.281 sau 0787.822.100.
am cumparat un calculator in 2007 de la Altex, am platit pina la sfirsitul anului 2007 ratele si dupa aceea nu am mai avut posibilitate,am avut probleme cu sotul cu spitalizarile dupa care a si decedat, nu am primit nici o notificare pina acum in 2016; in ianuaria am primit titlu executor de infiintare poprire pe pensie; va rog ce ma sfatuiti sa fac? eu am depus in termen de 15 zile contestatie pt.suma prescrisa .
Ati facut bine ca ati depus contestatie la executare. Acum ramane ca judecatorul sa dea o hotarare functie de motivele pe care le-ati mentionat in contestatie.
nu am primit nimic in legatura cu cesionarea creantelor la kruk,,nu am fost instiintata de cesionarea creantelor de banca FINANCE BANK, eu nu am semnat acte contractuale cu acest Kruk prin sc Capital ,nu am semnat de nici o primire a notificarilor ,pina la primirea scrisorii de executare silita si nici pt.aceasta nu am avut recomandata,nu am platit nici o suma din anul 2007 pina in prezent,in contract era prevazuta clauza ca dupa neplata in termen de 60 zile sa vina sa recupereze bunul achizitionat,dar nu au venit sa il ia,nu cunosc nici in prezent debitul neachitat,nu mi-a fost comunicat ,deoarece acel debit deja avea inclus in el dobinzile bancare,ce este acest Kruk? un camatar cu acte legale si justitia nu ia masuri impotriva acestor camatari?
buna seara!nu am primit nici o instiintare privind cesionarea creantelor la sc Capital ,nu am semnat nici o notificare recomandata,nu cunosc debitul,care deja continea si dobinzile calculate de sc altex srl,nu am semnat nici un contract de credit cu SC Capital ,cum au calculat aceasta suma colosala de executare silita (pt. un calculator ,3800 lei suma de executat silit),conform contracului incheiat garantia a fost bunul achizitionat,cine este acest Kruk ?un camatar cu acte legale,ce face statul Romin cu acesti straini care jupoaie romini?
Vă rog frumos să îmi spuneţi şi mie dacă Kruk ma poate actiona în judecata pentru o cesiune pe care au luat-o în luna 10/2012. Nu este expirat termenul?
Termenul de prescriptie de 3 ani incepe sa curga de la data declararii scadentei anticipate a creditului. In ceea ce va priveste, nu va pot da un raspuns cert fara sa verific actele. Contestatia la executare se depune la judecatorie in 15 zile de la data la care vi s-a comunicat infiintarea popririi.
Pentru un credit luat in 2008 de la bcr si cedat la secapital prin kruk romania, s-a pus poprire pe pensii de un an si jumatate. Pe cupoane apare retinerea aplicata de un executor judecatoresc. Alaltaieri , primim un plic prin care executorul cere ” eliberarea sumelor” , la care adauga cheltuieli de executare silita . Se poate cere o situatie de la executor, kruk are dreptul sa aplice dobanzi si penalitati? Dati-mi un sfat! Pot sa dau in judecata secapital si kruk, pentru dobanzi si penalitati aplicate? De ce sa mai platesc inca odata sumele si cheltuielile de executare silita? Multumesc!
Puteti merge la executor sa solicitati calculul detaliat depus de Kruk la dosarul de executare. Din pacate ati ratat prilejul de a face contestatie (15 zile de la infiintarea popririi), situatie in care puteati solicita anularea executarii. Cheltuielile de executare trebuie sa le platiti pt ca sunt aferente procedurii de executare in care va gasiti.
Pe data de 26.05.2016 am gasit in posta un plic de la un executor judecatoresc cu o executare silita. Mentionez din ce am citit ca e vorba de Kruk si ca ma executa silit, ce pot face? Sau un telefon unde v-as putea apela. Cu stima.
Trebuie sa depuneti la judecatorie contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea actelor de la executor. Ma puteti gasi la 0744.301.281 sau 0787.822.100.
Buna ziua. Pentru un credit luat de la brd prin 2007 si la care n-am mai reusit sa achit ratele din 2009, din cauza unor uriase probleme financiare, m-am trezit cu ordin de executare silita (cu poprire pe salariu) de la kruk. Bun, am facut o greseala, n-am depus contestatie, iar astazi am ramas stupefiat in momentul in care am incercat sa scot salariul de pe card (astazi fiind zi de salariu). Deci, practic, mi-au luat intreg venitul, nu doar acea treime despre care se vorbea in hartia cu ordinul. Asadar, ce pasi ar trebui sa urmez mai departe, ce pot face pentru a-mi recupera restul de bani? Stiu ca, conform Art. 169 (4) din Codul Muncii, este ilegal ca retinerea din salariu sa depaseasca jumatate din salariul net. Va multumesc anticipat, chiar va rog sa ma sfatuiti ce anume sa fac, deoarece situatia este foarte dificila in momentul asta.
Se rezolva problema daca mergeti la executor si-i spuneti situatia.
Buna ziua,îmi puteți spune dacă cei de la kruk poate sa facă o actualizare prin care sa mi ceara 5000 lei penalizări asta după ce eu am plătit toate ratele unui birou judecător executor,după ce mi a fost pusă poprire pe salariu…? Ce pot face… Multumesc!
Daca ati achitat cu intarziere datoria, atunci va pot solicita penalitati. Daca mai sunteti in termen, puteti formula contestatie la executare care se depune la judecatoria din raza domiciliului dvs.
Buna ziua am si eu o nelamurire in 2007 am luat un inprumut cu mama mea si am platit o perioada dar din cauza unor probleme nu am mai putut in septembrie 2015 mi sa pus proprire pe salariu dar acum am primit acasa cum ca ma pot executa silit pentru suma de 20000 lei noi nu am girat cu casa.pot face asa ceva din moment ce platesc.va multumesc
Potrivit legii, exista posibilitatea sa fie facuta simultan atat poprirea, cat si executarea imobiliara si mobiliara.
Ma pot astepta oricand la o executare nu pot face nimic sa nu se ajunga aici
Puteti face contestatie la executare daca mai sunteti in termen sau sa achitati integral debitul.
Am o mare rugaminte daca puteti sa ma ajutati,am primit un card de la Garanti Bank in anul 2007,trebuia sa restitui 50 de lei noi cand am vrut sa dau banii mi.au luat cardu,am fost la banca si mi.a zis ca nu se poate ca trebuie sa dea telefon la Bucuresti.Nu am mai putut merge la banca fiind distanta prea mare.Am primit acum executare silita dupa 7 ani de cei de la kruk.Ce por face?ce pot sa.mi ia suma este de 1700 lei.Mentionez ca cardu e pe numele sotului care alt nume si eu cu copii altu.Sunt de la tara poate sa
Mi ia ceva?nu avem acte pe pamant sau casa .va multumesc!!
Buna ziua, doamna avocat Blaja,
in 2012 am facut un credit la Cetelem, respectiv am achitat un aparat foto in valoare de circa 2.500 lei.
Dupa aproximativ un an m-am aflat in imposibilitatea de a mai plati.
Cetelem nu m-a instiintat in niciun fel asupra restantei, insa in 13 ianuarie 2014 am fost executat silit iar judecatoria a admis cererea.
Nu mi s-a pus proprire pe nimic fiindca nu ma mai aflu in tara din 2014.
DAR in urma cu cateva zile am fost informat ca sunt executat silit de firma de recuperare Kruk pe baza contractului cu Cetelem.
Nu inteleg daca e vorba de o alta executare sau una noua, doar cea din 2014 apare pe just.ro.
Despre ce credeti ca vorba si ce as putea face in acest caz?
Va multumesc anticipat,
Cristi
In termen de 15 zile de cand ati aflat de executarea pornita de Kruk puteti face contestatie la executare la judecatoria de domiciliu. Astfel, puteti obtine anularea executarii silite. Mergeti la executor si cereti o copie integrala a dosarului de executare si, in baza informatiilor din dosar, redactati contestatia. Puteti apela la serviciile unui avocat in cazul in care nu va descurcati cu procedurile.
Buna seara!in 2013 am facut un imptumut la Cetelem in valoare de 2000 Ron.Am achitat in primele luni dar dupa nu am mai putut achita.Pana acum nu am primit nici o somatie,astazi am primit somatie cu executare silita si poprire pe salar de catre Kruk.Eu momentan sunt in crestere copil.Ce as putea sa fac?Va multumesc
Trebuie sa depuneti la judecatoria de domiciliu o contestatie la executare. Puteti avea sanse reale de anulare a executarii, functie de actele din dosarul de executare silita de la executor.
Buna seara! In 2005 am facut un credit de nevoi personale la BCR in valoare de 35000 de lei. Am platit doi ani ratele apoi, sotul meu a ramas fara servici si nu am mai reusit sa platesc. Am primit o perioada instiintari de la Coface, dupa care am primit de la Kruk fel de fel de plicuri cu vederi si urari de viata lunga printre care si instiintari de plata. Intre timp, in 2013 am facut un credit la Cetelem iar dupa un an am facut o refinantare.Anul acesta am facut un credit la BRD prin care am achitat creditul facut la Cetelem.Pe langa credit, am obtinut si o descoperire de card in valoare de 9000 de lei. Acum cateva zile, m-am trezit cu contul blocat iar seara cand am ajuns acasa am gasit un plic de la executorul judecatoresc cu hotarea judecatoreasca cu poprire pe toate conturile. Va rog, spuneti-mi daca s-a procedat corect si daca pot avea sansa sa contest hotararea judecatoreasca.Va multumesc !!
Puteti depune contestatie la executare la judecatoria de la domiciliului dvs. in termen de 15 zile de la data la care ati primit somatia de la executor. Ca sa va pot raspunde ce sanse aveti sa anulati executarea silita, trebuie sa vad dosarul de la executor.
Daca s-a infiintat poprire pe salariu din 2013,pot sa cer anularea executarii?Am platit luna de luna,prin poprire,550 lei. Am cerut celor de la kruk o copie a contractului de cesiune si au refuzat pe motiv ca nu sunt parte in dosar!Sunt sanatosi la cap?isi pot bate asa joc,la nesfasit?Cum as putea proceda?
Puteti cere copii ale actelor care va intereseaza de la executorul judecatoresc. Din pacate, a trecut demult termenul de 15 zile in care puteati face contestatie. Aceasta trebuia depusa in 2013.
Buna ziua, am facut o contestatie la executare silita, si la pronuntare judecatarul a dispus punerea dosarului pe rol cu citirea partilor pentru lamurirea tardivitatii cereriii de suspendare a executarii. Precizez ca nu am facut cerere in termen de 15 zile de la instiintare dar am facut cererea in termen de 15 zile de cand am luat la cunostiinta,inaintea primei popriri pe salariu. Imi poate respinge cerere? Va multumesc.
Contestatia la executare se depune in 15 zile de la data la care debitorul a primit somatia de la executor SAU de cand a constatat blocarea conturilor SAU de cand s-a infiintat poprire pe salariu la angajator. Suspendarea executarii se poate cere odata cu contestatia sau separat. Daca v-ati incadrat in acest termne, cerere dvs. nu va fi respinsa ca tardiva. Succes!
Buna ziua!Am o nelamurire intr-o problema.
In anul 2008 am facut un credit de nevoi personale,la ING Bank,credit in valoare de 28000 ron.Timp de un an si jumatate am platit ratele integral,pe urma am cerut la banca micsorarea ratei deoarece ,fiind bugetar mi s-a micsorat salariul cu mai mult de 25%.Banca a cerut giranti sau bunuri mobile ca garantie,nu am avut si nici nu mi s-a acceptat rata mai mica.Nu am mai platit nimic,mi s-a spus ca ii trimit degeaba.In noiembrie 2011 am primit o instiintare de credit scadent anticipat cu propunere de executare silita.De atunci nu am mai primit nimic si nu mi s-a pus nici o poprire.In august 2015 am semnat cu firma Kruk,o esalonare a ratelor,pe care le-am platit pana acum.As dori sa stiu daca nu cumva termenul de plata a datoriei era deja prescris si eu nu am facut o prostie semnand contract de reesalonare la Kruk.
Din pacate, faptul ca ati semnat angajament de plata si ati platit, a facut se se intrerupa termenul de presciptie de 3 ani de care puteati beneficia. Daca de la ultima plata facuta la Kruk trec alti 3 ani, puteti beneficia de prescriptie. Asta doar daca nu incepe executarea inainte de implinerea celor 3 ani.
Buna Ziua
Un contract leasing , declarat scadent in decembrie 2008 , 3 rate restante , 8000 ron total. Bunul auto predat in ianuarie 2009. Printr-o intamplare ieri am vazut ca Kruk a cerut investire cu formula executorie a contractului , in februarie 2015. La sediul social nu mai locuieste nimeni din firma , deci nu am cunostiinta sa fi primit vreo instiintare de la executor , firma nu mai activeaza de 5 ani , nu are nici un cont deschis. Este un bun auto pe firma. La DGITL (admin financiara) nu figureaza nimic.. Desi au trecut aproape 2 ani , se mai poate contesta aceasta executare?
Termenul de contestatie este de 15 zile de la data la care ati aflat de pornirea executarii, asadar atunci cand ati primit somatia la firma. Faptul ca nu era nimemi sa ridice corespondenta, nu va ajuta. Acum puteti face o contestatie stict pe o eventuala perimare a executarii silite (tot in 15 zile), dar nu mai puteti invoca prescriptia.
Buna seara!
Un dosar nou de executare pornit acum in ian 2017 de un alt executor , a cerut incuviintarea executarii silite pe 5 ian 2017 la jud sect 4 unde locuiesc si este si imobilul , este valabil, sau este prescris un credit din 2008 ???
inainte a fost un dosar de executare inceput in anul 2009 de un executor care nu a facut mai nimic , doar adrese de poprire in 2009, 2012 si revenire in 2014
vechiul dosar intrerupe prescriptia ??
sau ne referim la anul 2008 pana la 2017
Multumesc!
Prescriptia trebuie invocata de dvs.prin contestatia la executare pe care trebuie sa o depuneti la judecatorie in 15 zile de la data la care ati aflat de inceperea executarii.
Buna ziua.
Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra.
Pe scurt, am facut un credit „cu buletinul”, la CEC, in anul 2008, am achitat ratele pana in 2012, dupa care, fiind destituit din politie nu le-am mai achitat. Societatea de asigurari GROUPAMA a rezolvat cu banca, iar dosarul meu de credit a ajuns la KRUK.
Nu stiu care este situatia mea actuala, stiu ca dosarul meu a stat o perioada la un executor judecatoresc, dupa care s-a intors la KRUK. La sfarsitul anului 2016 am fost contactat si de un om al lor care mi-a propus sa achit 60% din credit, dupa care urma sa-mi aduca o fisa de lichidare cum ca nu mai am nicio obligatie fata de ei. Mi s-a parut suspect ca nu am primit o hartie oficiala in sesnsul asta, drept pentru care am refuzat „oferta”.
Momentan nu detin niciun bun si nu m-am reangajat in tara.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a scapa de datorie, respectiv de KRUK? (intentionez sa ma angajez in tara si nu as vrea sa imi puna poprire pe salariu)
Din ceea ce ati relatat, rezulta ca in prezent nu sunteti in executare silita, situatie in care v-ar fi fost poprite veniturile din salariu si conturile bancare. Aveti posibilitatea sa asteptati sa inceapa executarea silita si, in 15 zile calendaristice din acel moment, sa depuneti conetstatie la executare prin care sa invocati prescriptia. Consecinta va fi anularea executarii silite, deci nu va trebui sa mai restituiti nimic din debit.
Mulțumesc pentru răspuns.
În prezent nu dețin niciun bun, niciun cont, după destituirea din politie din 2012 nu am lucrat nicăieri. Habar nu am dacă au început ori nu executarea silită. Ar fi trebuit sa primesc o hotărâre judecătorească acasă sau vreo înștiințare?
Pentru a invoca prescripția, nu știu cum se calculează acei 3 ani.
nu am mai plătit din 2012, nu știu exact când a ajuns dosarul meu la KRUK, am scrisori din 2014. Dosarul a fost și pe la CONFACENTE. a fost și la un birou executoresc la care m-am prezentat, iar executorul mi a spus ca dosarul la ei este închis pe caz de insolventa. Cei de la KRUK spun ca au preluat dosarul din nou, în anul 2015.
Astfel ca au tot plimbat dosarul kruk-executor kruk s-a întrerupt termenul de prescripție?
Termenul de prescriptie de 3 ani curge de la data preluarii creditului de catre Kruk, atunci cand imprumutul a fost declarat scadent anticipat. Prescriptia se intrerupe doar daca efectuati plati voluntare sau semnati angajament de plata.
Prescriptia se invoca doar in cadrul contestatiei la executare in termen de 15 zile de la care la care debitorul a aflat de inceperea executarii silite.
Ce se mai poate face in cazul unei contestari la executare respinsa ca tardiva? Ea a fost depusa in termen de 15 zile de cand debitorul a luat la cunostinta de un proces verbal de executare silita asupta unui vehicul. Problema e ca prima somatie – imobiliara – fusese facuta cu circa un an inainte insa debitorul sustine ca nu a primit nimic si nu a Gasit nimic la cutia postala. Executorul a venit insa cu un proces verbal de la posta in care se spune ca actele au fost lasate in cutia postala la data respectiva.
Dreptul de a obtine executarea este prescris din 2012 iar in sentinta instanta ne spune ca avem la dispozitie calea dreptului comun pentru a invoca prescriptia.
Mai are rost sa facem apel sau trebuie facuta o actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita?
Multumesc, incerc sa ajut o persoana fara aproape nici un venit si care risca pierderea casei pentr un debit initial de nici 5000 ron.
Buna ziua,
In 2008 am avut un overdraft la BCR, nu am mai folosit cardul si nu am mai avut contact cu banca din 2010 dar mai erau ceva bani pe card, banca a luat in timp ce era pe card iar in luna a-2a 2011 banca a inregistrat prima restanta si ultima plata, probabil, de pe card. In decembrie 2015 a vandut datoria catre kruk. Acum ma suna sa platesc catre ei datoria. Nu au inceput nici o actiune de executare (am vorbit o data cu ei si mi-au spus ca sunt la departamentul de intelegeri amiabile). Termenul de prescriptie a executarii incepe de la ultima plata a mea catre BCR, sau de cand au vandut datoria catre kruk? Cei de la kruk au cumparat o datorie care are 4 ani si 10 luni intarziere la data cumpararii.
Pana acum nu am platit nimic catre kruk si nu am facut nici o intelegere de plata cu ei. Daca vor incepe o actiune de executare am vreo sansa sa invoc termenul de prescriptie si faptul ca termenul de executare era expirat inainte de cumpararea datoriei?
Eu as plati catre ei o parte din suma pentru ca totusi am luat niste bani de care m-am folosit, dar nu cat imi imputa ei.
Daca termenul de prescriptie a executarii este scurs pot negocia altfel cu ei. Oricum le platesc mult mai mult decat suma cu care au cumparat ei datoria.
Multumesc
Prescriptia curge de la data declararii scadentei anticipate a creditului. Angajamentul de plata si platile voluntare inseamna recunoasterea sumelor pretinse de firmele de recuperare si intrerup termenul de prescriptie.
Buna seara. In anul 2007 am luat un credit in valoare de 8700 ron. Dupa 6 luni de achitare a ratelor mi-am pierdut serciviul si nu am mai avut posibilitatea sa platesc. In 2008 am plecat din tara. Parintii mei au primit in anul 2010 executarea silitita pe numele meu, din partea unui bej. Au ajuns la un acord cu ei dupa ce i-au amenintat ca ii vor executa pe ei si au achitat o suma lunara in contul biroului de executare pana in 2014. M-am angajat in romania acum 3 saptamani si am aflat ca am poprire pe orice cont bancar pe care l-as deschide. Am sunat acum 3 zile la biroul de executare si mi-au spus ca banca a cedat contractul la kruk in 2015 si ca daca vreau sa imi ridice poprirea trebuie sa ajung la un acord cu cei de la kruk. Eu nu am primit, nu am fost instiintat si nu am semnat nici o executare silita. Ce mai sfatuiti sa fac? Astept un raspuns urgent. Va multumesc.
Buna ziua.
Am depus si eu contestatie la executare;
spuneti-mi va rog, in cazul in care contestatia este respinsa ce se poate intampla mai rau decat inainte?
in cazul in care contestatia este respinsa, executarea silita isi urmeaza cursul.
In 15 zile calendaristice de la data cand mi se face prima propire de catre firma? Sau de la data de cand a primit instiintare firma pentru infiintarea propririi ? Multumesc pentru raspuns .
dna Iulia, trebuie neaparat sa astept acasa comunicarea ca sa fac apel? sau pot si mai devreme?
Daca nu aveti hotararea motivata, atunci cum va argumentati apelul? Astepatati sa vedeti argumentele instantei si apoi depuneti apelul.