fbpx
office@iuliablaja.ro
0744.301.281 0787.822.100

Ce este intampinarea? Cum se redacteaza?

Intampinarea este actul de procedura prin care paratul se apara fata de cererea de chemare in judecata formulata de reclamant.

Noului Cod de procedura civila intrat in vigoare in februarie 2013, intampinarea va cuprinde:

a) numele, codul numeric personal, domiciliul paratului, iar pentru firme, denumirea, sediul, codul unic de inregistrare, numarul de inmatriculare in registrul comertului si contul bancar. Daca paratul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.

b) exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului;

c) raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii de chemare in judecata;

d) dovezile prin care se apara impotriva fiecarui capat din cerere,

e) semnatura.

Intampinarea se comunica reclamantului. La intampinare se vor anexa copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, precum si un rand de copii pentru judecator.

Cand sunt mai multi parati, acestia pot raspunde impreuna, toti sau numai o parte din ei, printr-o singura intampinare. Aceasta este obligatorie in afara de cazurile in care legea prevede in mod expres altfel.

Paratul are obligatia de a depune intampinare in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata.

Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara celor de ordine publica.

Intampinarea formulata de parat se comunica reclamantului care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.

In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul aratat mai sus sau reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul mentionat, la data expirarii acestor termene judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

Biroul nostru de avocatura ofera servicii juridice si informatii utile in ceea ce priveste redactarea cererilor, actiunilor, contestatiilor si reprezentarea in fata instantelor de judecata.

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL

Comenteaza

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.