Coduri CAEN magazin online!
Pentru a infiinta un magazin online, antreprenorii nu trebuie sa obtina nicio autorizatie prealabila. Activitatea se desfăşoară în concordanţă cu principiile concurenţei libere şi loiale.
Firma de comert online se infiinteaza prin depunerea urmatoarelor documente la registrul comertului:
1. rezervarea denumirii societatii comerciale eliberata de registrul comertului,
2. actul constitutiv semnat de asociaţi; acesta poate fi atestat de avocat, autentificat de notar sau poate fi sub semnatura privata (adica semnat doar de asociati),
3.actele de identitate ale asociatilor firmei in curs de inmatriculare,
4. documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social (contract de comodat, de inchiriere etc.); in cazul in care nu dispuneti de un spatiu unde sa fie declarat sediul social, va putem oferi serviciul de gazduire a sediul social in Bucuresti.
5. acordul vecinilor şi al asociaţiei de proprietari cand sediul social al firmei se stabileste întru-un bloc de locuinte,
6. declaraţiile pe propria răspundere ale asociaţilor şi administratorilor, autentificate de notar sau atestate de avocat,
7. specimenul de semnatura al administratorului firmei eliberat de notar,
8. dovada depunerii capitalului social la o bancă aleasă de asociati (capitalul social minim pentru SRL este 200 lei).
9. declaratia pe proprie raspundere a asociatilor potrivit careia indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociati, atestata de avocat sau autentificata de notar,
10. dovezile privind plata taxelor legale.
Firma trebuie sa aiba mentionat in actul constitutiv ca obiect de activitate principal codul CAEN 4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Dupa infiintare, firma de comert online trebuie sa solicite inregistrarea si autorizarea magazinului la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Nerespectarea acestei obligatii este infractiune si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 50.000 lei.
Pentru serviciile prestate firma nu trebuie sa incheie contracte cu fiecare client in parte. Legea permite existenta unui contract general sub forma de ”Termeni si conditii”.
Contractul contine clauze privind modalitatea de comanda, obligatiile partilor, modalitatea de livrare, modalitatea de plata si termenul admis pentru restituirea produselor de 10 zile de la livrarea acestora.
Potrivit Legii nr.365/2002 privind comertul electronic, pentru a face comert online este obligatorie postarea in website (magazin online) a datelor de identificare pentru firma de comert online. Lipsa acestor mentiuni reprezinta contraventie.
Potrivit Ordinului ANPC nr.433/2009 privind unele masuri de informare a consumatorilor, firmele care administreaza site-uri de e-commerce (comert electronic) sunt obligate sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro
Pentru infiintarea unui magazin online rapid si ieftin, biroul nostru de avocatura se ocupa de realizarea intregii proceduri: redactare acte si reprezentare la registrul comertului.
Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL