Executare EOS pentru 17.000 lei, anulata!
Debitorii care se afla in executare silita pornita de banci sau firmele de recuperare au la indemana o procedura legala prin care pot contracara cu succes executarile nelegale.
Prin contestatia la executare acestia pot obtine ANULAREA intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca nu trebuie sa mai restituie nimic din debitul restant, dobanzi si cheltuielile de executare.
Contestatia se depune la judecatoria din raza domiciliului debitorului intr-un termen de 15 zile calendaristice de la data la care a aflat de inceperea executarii, adica data la care a primit la cutia postala instiintare privind inceperea executarii de la un executor judecatoresc, fie data la care a constatat blocarea conturilor bancare sau data la care a fost infiintata poprire asupra veniturilor salariale.
Odata pierdut acest termen, neregularitatea se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.
Astfel am castigat un nou proces impotriva EOS. Hotararea judecatoreasca pe care am obtinut-o pentru clienta noastra a pus firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 16.863,48 lei, reprezentand debit restant, dobanzi si cheltuieli de executare, aceasta fiind ANULATA in intregime de instanta de judecata.
In speta de fata, debitoarea a incheiat in anul 2010 un contract de credit de nevoi personale pentru o perioada de 84 luni de la Unicredit Consumer Financing IFN SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.
In anul 2015, creditul a fost cesionat succesiv catre EOS KSI ROMANIA SRL si, ulterior, catre EOS INVESTMENT RO Gmb.
Potrivit clauzelor contractului de credit, banca avea dreptul sa vanda creanta detinuta impotriva clientei nostre insa, aceasta trebuia sa fie notificata despre cesiunea intervenita asa cum prevad dispozitiile legale.
Mai tarziu, in 2016, EOS INVESTMENT RO GmbH formuleaza cerere de executare silita impotriva debitoarei.
In contestatia la executare pe care am formulat-o am aratat faptul ca, potrivit prevederilor legale, debitorul este tinut sa plateasca firmei de recuperare in momentul in care primeste o comunicare scrisa in care se arata identitatea noului creditor, se identifica in mod rezonabil creanta cedata si se solicita debitorului sa plateasca acestuia.
In lipsa comunicarii, cesiunea de creanta isi produce efectele intre partile semnatare (EOS KSI Romania SRL si EOS Investment RO Gmb), dar nu si fata de debitoare care este tert specific al cesiunii de creanta.
Astfel ca, Judecatoria Buftea a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus ANULAREA tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientei noastre.
Aceasta inseamna ca debitoarea nu trebuie sa mai restituie nimic din datorie, dobanzi si cheltuielile de executare si, in plus, primeste inapoi de la firma de recuperare intreaga suma executata silit prin poprirea salariului.
EOS nu a formulat apel, asa incat hotararea judecatoriei de anulare a executarii silite a ramas definitiva.
Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, va rugam sa completati FORMULARUL
Buna ziua, termenul de prescriere al datoriei se intrerupe prin transferarea ei catre recuperatori?
nu; platile voluntare si angajamentul de plata intrerup termenul de prescriptie.
Daca din motive bine intemeiate nu am facut contestatie la executare in 15 zile si ma executa din 2017 nelegal…mai am sanse de a face ceva?
cu stima
dinu mircea