Executat silit de Kruk? Ce poti face?
Kruk, precum si alte firme de recuperare, InvestCapital, Prosperocapital, EOS, Credit Plus Gulf, Agio, Ultimo Portofolio etc, procedeaza la executarea silita a datornicilor in momentul in care acestia nu-si mai ramburseaza imprumuturile de buna voie.
Ce inseamnă executare silită?
Executarea silita consta in poprirea (blocarea) conturilor bancare si a salariilor/pensiilor, inclusiv scoaterea la vanzare a imobilelor aflate in proprietatea debitorilor (casa, teren etc), sechestrarea si vanzarea autoturismelor.
Si in cazul contractelor de credit de nevoi personale, negarantate cu ipoteca, recuperatorii pot executa silit casa ori terenul debitorului, inclusiv masina, in vederea recuperarii datoriei.
Toti cei care sunt intr-o asemenea situatie, in care se asteapta sa fie executati silit ori sunt deja executati, trebuie sa stie ca au posibilitatea legala de a se apara printr-o actiune numita contestatie la executare
Cum contest executarea silită?
Prin contestatie pot obtine desfiintarea intregii proceduri de executare silita, iar consecinta este aceea ca scapa de executare, dar si de obligatia de restituire a imprumutului restant, a dobanzilor si a cheltuielilor de executare.
Important! Contestatia se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii.
Aceasta data este ziua in care debitorul primeste acasa, de la un executor judecatoresc, instiintarea privind inceperea executarii, fie ziua in care afla de poprirea disponibilitatilor din conturile bancare ori ziua in care afla de poprirea salariului.
Odata pierdut acest termen, neregularitatile procedurii de executare silita se acopera, iar executarea se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme debitorul nu a manifestat vigilenta in exercitarea drepturilor pe care le are, in temeiul legii.
In cazul in care primiti acasa, la cutia postala, acte/somatii de la executorul judecatoresc ori mail/sms de la banca prin care sunteti instiintati despre infiintarea popririi si nu stiti cum trebuie sa procedati pentru depunerea contestatiei, contactati un avocat specializat in executari silite pentru asistenta.
Ce inseamnă câstigarea procesului?
Kruk si celelalte firme de recuperare persevereaza in executari silite abuzive, mizand si pe lipsa de reactie a debitorilor care, de cele mai multe ori, nu-si cunosc drepturile si devin astfel victime sigure ale abuzurilor.
Mentionam aici doua din cele mai recente reusite pe care le-am obtinut impotriva recuperatorilor de la Kruk.
Prima dintre acestea priveste anularea unei executari silite pornite impotriva unuia dintre clientii nostri pentru datoria de 18.533,78 euro, reprezentand debit, dobanzi si 7.700,80 lei cheltuieli de executare.
Creditul a fost facut in anul 2007 la Piraeus Bank pentru 10 ani. Urmare a neplatii ratelor, banca a vandut creditul recuperatorilor de la Kruk care au demarat executarea silita impotriva debitorului.
Acesta s-a informat despre drepturile pe care le are, a depus contestatie in termenul legal de 15 zile si a castigat procesul ceeace inseamna ca a scapat de executarea silita si de datoria de 18.533,78 euro. De asemenea, si-a recuperat cheltuielile facute cu procesul.
Apelul facut de Kruk a fost respins de Tribunalul Bucuresti, astfel incat hotararea de anulare a executarii silite a ramas definitiva.
In alt proces castigat recent impotriva Kruk s-a desfasurat la Judecatoria Sector 4 Bucuresti care ne-a dat castig de cauza, obtinand astfel pentru clientul nostru anularea executarii. Aceasta inseamna ca acesta scapa atat de executare, dar si de datoria de de 20.144,72 CHF, reprezentand credit restant, dobanzi si 7.751,43 lei cheltuieli de executare.
Si de aceasta data, Tribunalul Bucuresti a respins apelul depus de recuperatori.
Informati-vă si actionati!
Detalii si informatii despre procedura contestarii executarilor silite, despre sutele de procese castigate impotriva recuperatorilor, dar si extrase din hotararile judecatoresti, puteti gasi de pagina noastra de facebook, dar si pe site-ul www.iuliablaja.ro
♦ Avocat Blaja Iulia, tel: 0787.822.100, email: office@iuliablaja.ro