Firme de apartament, fără acordul vecinilor!
Două schimbări majore privind înființarea de firme în România au fost decise, iar schimbările sunt unele așteptate de mult timp în mediul antreprenorial local.
Prima schimbare vizează sediul social al firmelor, iar a doua schimbare vizează interdicția de a fi asociat unic în mai multe societati.Astfel, a fost anunță că adoptarea proiectului legislativ 440/2017, de o importanță majoră pentru mediul de afaceri din România deoarece elimină din birocrația și cozile inutile din înființarea de firme.
Acest proiect prevede că, pentru sediile sociale fără activitate, nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor.
De asemenea, odată ce va fi promulgată legea, nu va mai exista prevederea de a avea doar un sediu social per cameră.
In cazul in care nu aveti la dispozitie un spatiu propriu sau inchiriat in care sa fie declarat sediul social, firmele a pot opta pentru gazduirea sediului social la sediul profesional al unui avocat.
Aceasta posibilitate legala este prevazuta de Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat si presupune incheierea unui contract de asistenta juridica intre societatea comerciala si biroul de avocat in care este mentionat servicul oferit, respectiv gazduirea sediul social si perioada pentru care aceasta va avea sediul gazduit la avocat.
Eliminarea interdictiei de a fi asociat unic intr-o singură firmă
Cealaltă prevedere folositoare este eliminarea limitării pentru români de a avea o singură firmă în care să fie asociați unici. Și, implicit, elimină toată hârțogăria la care sunt supuși în momentul în care trebuie să mai înființeze o firmă și adaugă fie altă firmă în participare, fie o rudă cu 0,001% din părțile sociale.
In țări precum Anglia o firma se poate deschide în două ore, exclusiv online. Măsurile aprobate astăzi nu fac altceva decât să aducă și în România o normalitate care deja există în alte țări din Uniunea Europeană.
Debirocratizarea va rămâne o prioritate. Acest tip de măsuri care au un impact real și imediat în viețile românilor sunt cele care vor aduce România în rândul țărilor civilizate în care oamenii vor să construiască și să investească.
Buna ziua, Cum a rămas cu această lege? Am citit că a fost retrimisă de președinte spre rediscutare. Este valabilă în acest moment sau nu?